فاکتور های ارزیابی سرعت سایت

عموماً سرعت فراخوانی یک وب سایت بدون توجه به در نظر گرفتن رایانه کاربر نهایی شامل زمان های زیر می شود:

  1.  DNS Time 
    کلمه DNS ، مخفف Domain Name System یا "سیستم نام دامنه" است. سیستم نام دامنه (DNS) یک سیستم پایگاه داده است که نام کامل دامنه یک کامپیوتر را به یک آدرس IP ترجمه میکند.  کامپیوترهای موجود در یک شبکه برای اتصال به یکدیگر از آدرسهای IP استفاده می کنند، ولی به یاد داشتن آدرس های IP کامپیوترهای یک شبکه برای افرادی که قصد اتصال به آنان را دارند بسیار دشوار است. مثلا به خاطر سپردن نام دامنه www.monbike.ir بسیار ساده تر از به خاطر سپردن آدرس IP نظیر آن (185.80.197.108) است. به همین علت اغلب ما برای اتصال به سایت ها، نام دامنه آن را وارد می کنیم. لذا DNS به شما امکان می دهد تا به جای استفاده از آدرس های عددی IP برای اتصال به یک کامپیوتر خاص در شبکه ای دیگر (یا برای دسترسی به یک سرویس راه دور)، با به کارگیری نام دامنه ای که به خاطر آوردن آن برای شما راحت تر است به آن کامپیوتر متصل شده یا از آن سرویس بهره بگیرید. هر سازمان یا سرویس دهنده ای که دارای یک شبکه کامپیوتری است حداقل مجهز به یک سرور مرکزی است که پرس و جوهای DNS را کنترل و سازماندهی می کند. این سرور که Name Server نامیده می شود فهرستی از همه آدرس های IP اختصاص داده شده به کامپیوترهای موجود در آن شبکه را نگه می دارد. این سرور همچنین آدرس های IP آن دسته از کامپیوترهای خارج از شبکه را که اخیرا مورد دسترسی قرار گرفته اند نیز نگه می دارد. هر کامپیوتر در هر شبکه باید مکان تنها یک Name Server را بداند. یکی از اولین فاکتور های زمانی دسترسی به سرویس دهنده زمان ترجمه نام به آدرس آی پی است. هر چقدر این فرایند زمان گیر تر باشد، شروع نمایش صفحه کند تر خواهد بود.
  2. Request Send Time
    مدت زمانی که کاربر درخواست ارتباط با سایت را می دهد را Request Send Time می نامند. این فاکتور در پروتکل HTTP با توجه به پیچیدگی درخواست می تواند شامل فرایند زمان گیری شود. به عنوان مثال ارسال یک فایل از مرورگر به سرور نیازمند تولید درخواست دیجیتال است که تولید همین درخواست می تواند زمان گیر باشد.
  3. Connection Time یا Round-trip delay time
    پس از ترجمه نام آدرس و تولید درخواست، نیاز به برقراری ارتباط با سرویس دهنده در لایه های مختلف OSI است. به عنوان مثال زمان برقراری ارتباط یک کاربر خانگی ایران با یک سرویس دهنده در کشور ایالات متحده آمریکا می تواند به ازای هر درخواست حدود 200 میلی ثانیه زمان برد. در نظر داشته باشید یک سایت با 100 شی اگر مرورگر در هر لحظه 4 درخواست همزمان را اجرا نماید می تواند به اتلاف زمانی حدود 5 تا 10 ثانیه منجر شود. هر چه این زمان طولانی تر شود کاربر بیشتر احساس کند بودن در فرایند دریافت اطلاعات می کند.
  4. Page Generation Time یا Wait Time
    مدت زمانی که سرور سایت از لحظه دریافت درخواست تا تولید محتوا قبل از ارسال به کامپیوتر کاربر نیاز است را Page Generation Time می نامیم. معمولاً این فاکتور نشان دهنده کیفیت نرم افزار یا سرور سرویس دهنده و یا وضعیت تعداد سایت میزبانی شده روی یک سرور است. هر چقدر این عدد بزرگتر باشد برای ارائه سرویس بهتر نیاز به سخت افزار قوی تر و یا نرم افزار بهینه تر خواهی داشت.
  5. Receive Time یا Download Time
    مدت زمانی که محتوای تولید شده از سمت سرور به کامپیوتر کاربر برسد را Download Time می نامیم. هر چقدر این فاکتور زیاد تر باشد نشان دهنده حجم زیاد اطلاعات انتقالی به سمت کاربر است. با توجه به محدودیت عرض باند یا هزینه زیاد تبادل داده، هرچقدر حجم صفحه بیشتر باشد نارضایتی بیشتری برای کاربر پیش می آید.
  6. تعداد خطا های صفحه
    هر صفحه وب شامل مجموعه ای از متون و تصاویر و اسکریپت های مختلف است. گاه گاه فرایند دریافت محتویات به دلیل اشکالات نرم افزاری یا شبکه ای دچار اختلال می شود. بطور کلی این اشکالات شامل موارد زیر است:
  7. پیوند های شکسته یا Broken Links
    لینک شکسته در یک وب سایت به لینک هایی گفته می شود که در واقع بدون مقصد هستند یعنی وقتی که شما بر روی یک عبارت لینک شده کلیک می کنید ، صفحه ی مر بوط به آنها load نمی شود و امکان دارد با خطای ۴۰۴ یا Not Found مواجه شوید . همچنین این موضوع تاثیر منفی بر روی کار برپسند بودن وب سایت دارد ، زیرا کاربران با صفحاتی با پیغام “یافت نشد ” مواجه می شود و در واقع به مقصود خود نمی رسند و یا صفحه آنطور که باید و شاید فراخوانی نمی شود. یک لینک شکسته می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود برای مثال صفحه ای را در سایت تغییر نام داده شود و یا url آن دارای مشکلی در آدرس دهی باشد .
  8. خطاهای نرم افزاری
    بعضی از اوقات به دلایل متفاوت نرم افزار سرویس دهنده به خطا مواجه می شود. این خطا ها معمولاً با خطای خانواده 500 شناخته می شود. این نوع خطا ها می تواند با درگیر کردن بیش از حد منابع سرور باعث کندی و یا با عدم نمایش صحیح صفحع نارضایتی کاربر نهایی را منجر شود.
  9. تعداد درخواست برای نمایش صفحه Request Count
    همانطور که پیشتر گفته شد، یک صفحه وب شامل عناصر متفاوتی است. اگر تعداد این عناصر زیاد باشد فرایند فراخوانی و دریافت صفحات به تعداد درخواست دچار کندی فاکتورهای Round-trip delay time و Wait Time شود. در نتیجه کاربر احساس می کند فراخوانی صفحه بسیار با تاخیر انجام می گیرد.
  10. Page Compression یا فشرده سازی محتویات صفحات
    امروزه با توجه به وجود فناوری های متفاوت کم حجم کردن داده ها مانند ZIP کردن می توان از مصرف بیش از حد عرض باند جلوگیری کرد و سرعت نمایش محتویات را بالاتر برد. فشرده کردن محتویات بسیار باید با دقت انجام گیرد، چون خود فرایند فشرده سازی زمان گیر است. همینطور قالب بعضی از محتویات مثل فایل های JPG خود فشرده هستند و فشرده سازی مجدد آنها باعث اتلاف زمان و مصرف منابع می شود. استفاده بجا از فشرده سازی می تواند تغییر چشمگیری در فاکتور Download Time ایجاد نماید.
  11. Cross Domain Requests
    درخواست اجزای مختلف یک صفحه می تواند از آدرس های اینترنی مختلف انجام گیرد. همانطور که می دانیم دریافت اطلاعات از سرور های مختلف ما را با تاخیر های زمانی DNS Time و Round-trip delay time بیشتری مواجه می کند که نتیجه ای جز فراخوانی کند تر و نارضایتی کاربر نخواهد داشت.
  12. Request Redirects
    گاه گاه انتقال از یک صفحه به صفحه دیگر دسترسی کاربر را تسهیل می کند اما در برخی اوقات این انتقال ها منجر به یک حلقه تو در تو بینهایت می گردد و نتیجه ای بجز عدم فراخوانی صفحه نخواهد داشت.
  13. تعداد فایلهای اسکریپت و CSS
    ترکیب کردن چند فایل اسکریپت در از بین بردن درخواست های اضافی HTTP تاثیر مهمی دارد. یک فایل بزرگتر از چندین فایل کوچک سریعتر لود میشود زیرا در فایلهای کوچک زمان زیادی برای ارتباط با سرور و فرستادن درخواست از بین میرود.
  14. فضا های خالی مانند SPACE ها و Enter های اضافه
    در یک صفحه وب وجود کاراکتر های enter  و space بیش از ۲ عدد عملا نتیجه ای جز بالابردن حجم صفحات و در نتیجه کند تر شدن فراخوانی صفحات ندارد. عمل Minify به معنی حذف فاصله ها و کدهای اضافی است که باعث سنگینی صفحات و قالب سایت می شود. پیشنهاد می شود با استفاده از ابزارهای minifier مختلفی که در اینترنت در دسترس است صفحه ای کوچک تر و سریعتر بسازید.

اولین سرویس ارزیابی راندمان وب سایت های ایرانی از سرور های داخل ایران 

تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ است.

شرایط و قوانین استفاده | سایت بایک فارسی | موبایک - اپلیکیشن ساز فارسی | واکاو - ابزار بررسی راندمان سایت ها 

آدرس: شهر جدید پرند، میدان استقلال، ورودی F4 واحد 139

تلفن: 57425-021